Keliakianuoret » Kansainväliset kuviot

Kansainväliset kuviot ja kansainvälinen yhteistyö


AOECS eli Association of European Coeliac Societies on Euroopan keliakialiittojen kattojärjestö, johon kuuluu 27 keliakialiittoa ympäri Eurooppaa. AOECS tekee myös jonkin verran yhteistyötä Euroopan ulkopuolisten maiden kanssa. Lisää AOECS:n toiminnasta voit lukea heidän nettisivuiltaan http://www.aoecs.org.

CYE eli Coeliac Youth of Europe taas toimii AOECS:n alla ja kokoaa yhteen keliakianuorten edustajat Euroopan eri maista. CYE:n visiona on kohentaa nuorten keliaakikoiden elinolosuhteita ja CYE:ssä vaihdetaankin ahkerasti tietoa muun muassa keliakiasta ja keliakialiittojen nuorisotoiminnasta.
CYE työskentelee erilaisten projektien ja aloitteiden parissa. CYE on viime vuosina yrittänyt tavoittaa sellaisia maita mukaan toimintaansa missä ei ole vielä nuorisotoimintaa lainkaan ja auttanut käynnistämään toimintaa näissä maissa. CYE kokoontuu kerran vuodessa ja myös Keliakianuorten edustaja osallistuu CYE:n vuosittaisiin kokouksiin.

Näkyvin osa CYE:n toimintaa ovat vuosittaiset kansainväliset kesäleirit eli CYE Summer Campit. Leirejä on järjestetty jo vuodesta 1999 eteenpäin. Leiri järjestetään joka vuosi eri maassa ja se on viikon mittainen ja yleensä osallistujia on ollut noin 30-50 ja iältään 18-30 vuotiaita. Leiri on pääosin vapaaehtoistyönä järjestetty ja järjestäjinä on yleensä paikallinen keliakianuorten järjestö. Leireille kannattaa rohkeasti lähteä mukaan sillä takuuvarmasti viikko tulee olemaan täynnä hauskaa ohjelmaa uusien kansainvälisten kavereiden kanssa.

Beat the Wheat on CYE:n tuottama nettijulkaisu ja sieltä voit lukea uusimmat kansainväliset kuulumiset. Beat the Wheatissä on esimerkiksi reseptejä, matkakertomuksia, keliakianuorten kuulumisia ja henkilökohtaisia tarinoita keliaakikon elämästä. Beat the Wheat kaipailee jatkuvasti uusia innokkaita kirjoittajia, joten jos kiinnostusta kirjoittamiseen löytyy niin rohkeasti sähköpostia Keliakianuorille.

Beat the Wheat julkaisut luettavissa: http://www.cyeweb.eu/beat-the-wheat-cye-bulletin/

Lisää tietoa CYE:n toiminnasta löytyy järjestön omilta sivuilta:
http://www.cyeweb.eu/

Vuonna 2008 aloitimme yhteistyön myös Norjan, Ruotsin ja Tanskan keliakianuorten kanssa. Åren konferenssin tuloksista löytyy myös tietoa . Tuloksista tärkeimpänä mainittakoon, että pohjoismaiset keliaakikkonuoret saavat osallistua toistensa tapahtumiin ilman lisämaksua. Lisätietoa muista pohjoismaisista tapahtumista Ruotsin ja Norjan sivuilta. Muiden maiden tapahtumiin osallistuessasi voit hakea Keliakianuorten toimikunnalta rahallista avustusta matkakulujen kattamiseen.


huuto

Åressa