Keliakianuoret » Mitä toimikunta tekee?

Mitä toimikunta tekee?

Keliakianuorten toimikunta suunnittelee ja toteuttaa Keliakianuorten toimintaa.

Toimikunta koostuu vapaaehtoisista, järjestöhommia harrastuksenaan tekevistä nuorista. Uusia innokkaita 16-28 -vuotiaita jäseniä kaivataan mukaan aina porukan vaihtuessa. Tämän tämänhetkisten aktiivien esittelyt löydät kohdasta Toimikunnan tyypit.

Miksi kannattaa tulla mukaan?


Toimikunnassa toimiminen on yksinkertaisesti hauskaa!

Onnistuneen tapahtuman jälkifiilikset ovat mahtavat! Ja kun yhdessä tehdään ja toteutetaan, saadaan just sellasta aikaan, mitä halutaan.

Konkreettisia juttuja


Toimikunta ei vain istu kokouksissa ja pyörittele papereita, vaan me oikeesti tehdään asioita. Konkreettisia juttuja ovat esimerkiksi:

- Tapahtumista ja toiminnasta tiedottaminen. Tämä on tosi tärkeetä, jotta kaikki innokkaat löytävät tiensä järjestettyihin tapahtumiin ja mukaan toimintaan muutenkin. Tähän liittyen toimikunnan jäsenet päästävät säännöllisin väliajoin sisäisen reportterinsa irti ja kirjoittavat mm. Keliakia-lehteen. Toimikunta pitää yllä näitä nettisivuja ja tiedottaa toiminnasta lisäksi eri foorumeiden kautta.

- Kansainvälinen toiminta; Keliakianuorten toimintaa tehdään myös muissa maissa! Me suomalaiset tehdään yhteistyötä muiden keliakianuorten järjestöjen ja ryhmien kanssa ympäri Euroopan. Esimerkiksi pari vuotta sitten käytiin Ruotsin Åressa tapaamassa Pohjoismaiden keliakianuorten porukoita.

- Yhteistyö erilaisten sponsoreiden kanssa, keliakiayhdistysten kanssa, nuorisojärjestöjen kanssa..

Muita plussapalloja


Tämän hetkiset aktiivit ovat fiilistelleet Keliakianuorten toiminnassa mm. siitä, että

- toiminnasta on saanut uusia kavereita, jotka todella tajuaa keliaakikon elämää.. aina on saatavilla vertaistukea!

- toimikunnalla on rento tekemisen meninki, eli keliakiaa ei tosiaankaan surkutella, vaan siitä heitetään yleensä reippaasti legendaa.. puhuttavaa riittää toisiinsa tutustuneella porukalla muutenkin :)

- olemalla mukana on mahdollisuus oppia paljon! Aktiivinen osallistuminen on opettanut niin nettisivujen päivitystä kuin asiakirjojen laadintaa, yhteistyötaitoja ja vaikka mitä. Oikeeta elämää, mistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa!

Laita itsestäsi likoon sen verran kuin sopivalta tuntuu


Toimikuntaan osallistuminen ei ole mitään kokopäivätyötä, jokainen tekee oman elämänsä ohessa sen verran minkä ehtii. Hommia jaetaan ja niitä tehdään yhdessä.

Toimikuntaa 6

Toimikuntaa 2

Toimikuntaa 4

Toimikuntaa 5