Matkalla » Dublin 2008

Dublinin kujilta

Lähdettiin lokakuussa 2008 karkuun syksyn suomalaista pimeyttä, pakattiin laukut ja suunnattiin Irkkuihin.

Dublinissa törmättiin ihmisvilinään, mutta onneksi kadun tungoksesta helpotusta kaipaaville löytyi pubeja joka kadunkulmasta. Pubit tuntuvat olevan kansan toisia olohuoneita, tunnelma on leppoisa ja useimmista saa myös hyvää ruokaa. Dublin ei ole halpa kaupunki, mutta olemalla ajoissa lentolippujen ja hotellivarausten kanssa löytyy opiskelijabudjettiinkin mahtuvia reissumahdollisuuksia. Jos aikaa paria päivää enemmän, kannattaa tutustua myös Dublinin lähialueisiin, esimerkiksi Brayhin ja Wicklow'n alueeseen.

Keliakia on kohtuullisen hyvin tunnettu Irlannissa. Paikallisesta keliakialiitosta voi tilata listan, johon on koottu keliakiaystävällisiä ravintoloita ympäri maan. Ravintolan löytyminen listalta ei kuitenkaan takaa varmasti gluteenitonta ruokaa, vaan kannattaa aina varmistaa ja kysyä tarjoilijalta. Irlannissa on tietysti se plussa, että keliakiasta pääsee selittämään englanniksi, mikä ainakin useimmilla on parhaiten vieraista kielistä hallussa :).

Irlannin keliakialiitto

Suuremmista ruokakaupoista löytyy hyvät valikoimat gluteenittomia tuotteita, mm. Kelkinin ja DS:n tuotteita. Omatoimisemmankin matkailijan hostelliaamupalalle löytyy siis helposti täydennystä suuremmista supermarketeista. Matka sujui hienosti; ja vettäkin satoi vain yhtenä päivänä!

Pubi1
Pub 2
Kelkin