Matkalla » Pariisi 2009

Pariisin ihmemaassa

Huhtikuun alkupäivinä vietin kolme lämmintä ja aurinkoista, oikeastaan täydellistä, reissupäivää Pariisissa.

Pariisi on maailman yksi suosituimpia matkakohteita, minkä kyllä huomasi erityisesti suosituimpien nähtävyyksien luona. Eiffel-torni, Mona Lisa ja Riemukaari tuli nähtyä, mutta ehdottomasti parhaita paikkoja olivat mielestäni rauhallisemmat alueet, kuten Odéonin ja rue Mouffetardin alueet sekä Luxemburgin puisto. Citén saaren lisäksi kannattaa käydä viereisellä Saint-Louisin saarella. Näiden kahden välinen silta oli oma suosikkipaikkani; kevätaurinko, vihreät puut, lempeä tuuli Seinellä ja haikeita haitarin säveliä.. Kuulostaa lähes ällöttävän täydelliseltä, mutta se toimi!

Googlettava löytää.. luontaistuotekauppojaNetistä en löytänyt juurikaan suomenkielisiä kokemuksia keliaakikkona reissaamisesta Ranskassa. Myöskään Pariisista ei suomeksi tuntunut sanottavaa löytyvän. Hakupalvelu Google oli jälleen etsijän hyvä kaveri: pikaisella haulla löytyi mm. useita blogeja ja lisätietoa.

Gluteenittomia keksejä, leipiä ja jauhoja löytyy luontaistuotekaupoista kuten Naturalia ja La Vie Claire. Molemmat ovat kattavia ketjuja, liikkeitä sijaitsee useita ympäri Pariisia. Kirjoittamalla Googleen ”Naturalia + Paris” tai ”Le Vie Claire +Paris” saat tulokseksi kartan, jossa näet kaikkien kauppojen sijainnit. Voit kätevästi etsiä esimerkiksi hotelliasi lähimmän kaupan.
Yksi Naturalia sijaitsee osoitteessa 11, Rue Montorgueil ja yksi La Vie Claire -ketjun myymälöistä osoitteessa 76, Rue St Honoré. Tarkempia tietoja löydät myös firmojen nettisivuilta http://www.naturalia.fr‎ ja http://www.lavieclaire.com. Myös suuremmista tavallisista marketeista, kuten Monoprix'tä ja Casinosta voi silloin tällöin löytää gluteenittomia tuotteita.

Ranskalaiset ovat ehkäpä hieman keskimääräistä kunnianhimoisempia ruokakulttuurinsa kanssa. Itse hyödynsin ystäväni omaa keittiötä kokkaamiseen, joten vierailut ravintoloissa jäivät vähiin.

Gluteenitonta tarjoava Des Si et Des MetsMontmartren kaupunginosasta löytyy gluteenittomaan ruokaan erikoistunut ravintola Des Si et Des Mets. Ravintolan nettisivuilta löytyy ruokalista, josta näkee hinnat ja mikäli ranska taipuu, myös lisätietoa itse ruuista. Itse en ehtinyt loppupeleissä kyseistä paikkaa ihastelemaan lainkaan, mutta seuraavalla Pariisin vierailulla menen varmasti! Ravintolaillallisen voi yhdistää kätevästi esimerkiksi Sacré Coeur -basilikan edustalla istuskeluun ja mahtavien keskustanäkymien ihailemiseen.

Des Si et Des Mets
63, Rue Lepic, Paris
+33 1 42 55 19 61
Avoinna: ti – pe klo 19 – 22:30
la klo 12-14:30 ja klo 19 -22:30
su 12 – 15 brunssi ja 19 – 22:30

Blogivinkit Pariisiin matkaavalleA gluten free guide to Paris tarjoilee ihania kuvia, näistä Pariisin-matkakuume herää viimeistään!
A gluten-free guide to Paris

David Lebovitz listaa vinkkejä Pariisin ravintoloista, joista hänellä on hyviä kokemuksia.
David Lebovitz

Danielle kirjoittaa Recipe for a gluten free life by Mrs. GF – blogissaan Pariisin matkan suunnitelmistaan sekä kommentoi matkan jälkeen kokemuksiaan.
Recipe for a gluten free life by Mrs. GF

Matkan jälkeen Mrs. GF on lisännyt myös laajemman vieraspostauksen CeliacChicks -blogiin.
Coeliac Chicks

Ja viimeisenä vielä ostosteluvinkkejä.
Ellien shoppailuopas


Sacre

Mansikat 100

Anticrise

Jalat tuolilla

Notre Dame