Reseptiaitta » Leipiä » Anna-Kaisan sämpylät

Anna-Kaisan vuokaleipä (tässä sämpylät)

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen psylliumkuorijauhe, sekä pellavan-
ja auringonkukansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää suola ja kaurahiutaleet.
3. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan.
4. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia.
5. Muotoile taikinasta kolmessa erässä pehmeä tanko ja leikkaa se 3-4
osaan. Pyöritä varovasti jauhotetuissa käsissä ja aseta pellille.
6. Paista sämpylöitä 180 asteessa n. 15 minuuttia (aika riippuu uunista, joten kannattaa vahtia sämpylöitä). Sämpylät ovat kypsiä, kun niiden pohja on ruskea ja kun koputtelet pohjaa, kuuluu pehmeä kumina.

Ainekset

6 dl vettä
1 rkl psylliumkuorijauhetta
2 rkl pellavansiemeniä (itse käytän pellavansiemenrouhetta)
3 rkl auringonkukansiemeniä
1,5 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta