Reseptiaitta » Ravintolapäivän reseptit

KeliCafén MOKKAPALAT


4munaa, 4 1/2dl sokeria
200g sulaa margariini
6dl jauhoja
4tl leivinjauhetta
3tl vaniliinisokeria
3rkl kaakaojauhetta
2 1/2dl maitoa

Kuorrutus:
250g tomusokeria
50g sulatettua margariinia
5rkl kahvia ( voi olla myös pikakahvia)
3rkl kaakaojauhetta
2tl vaniliinisokeria
Ja päälle nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen.
Lisää sula margariini.
Paista pohja 200 asteessa n.15minuuttia.

Lisää kuorrutuksen ainekset kattilaan ja sulata ne tasaiseksi massaksi.
Kaada kuorrutus piirakkapohjan päälle ja koristele nonparelleilla.


KeliCafén KINKKUPIIRAKKA



1pss kinkkusuikaleita
1 paprika
3 kananmunaa
1 pss juustoraastetta
1 purkki creme fraichea
0,5 dl perunakuitujauhetta (Semperin pofiber)
tilkka maitoa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
Paistetaan uunissa 200'C kunnes ruskistuu vähän päältä, n. 30min.


KeliCafén vuoden 2014 maidottomat ja kananmunattomat pullat



5 dl riisimaitoa
2 tl psylliumia
50 g tuoretta hiivaa
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin. 12 dl semperin fin mix gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
4 tl perunajauhoja
150 g Sunnuntain laktoositonta ja maidotonta leivontamargariinia sulatettuna

Lisää psyllium kädenlämpoiseen riisimaitoon ja sekoita.
Murenna hiiva joukkoon, sekä lisää sokeri, suola ja kardemumma.
Sekoita perunajauhot muihin jauhoihin ja lisää riisimaitoseokseen jauhoja pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten ja sitten hyvin alustaen joko käsin tai koneella.
Lisää lopuksi sulatettu margariinisula ja alusta taikina hyvin.
Anna taikinan levätä 10 min.leivinliinan alla.
Leivo pullat ja kohota ne kaksinkertaiseksi.
Voitele riisimaidolla.

Ripottele päälle mantelilastuja, rouheita tai raesokeria.
Paista 225 asteisessa uunissa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.

Kahvilassamme tarjoiltujen pullien välissä oli vadelmahilloa sekä soijakermaa.

Resepti on maidottomaksi ja kananmunattomaksi muokattu. Alkuperäinen resepti löytyy täältä: http://vesiperhonen.blogspot.fi/2013/02/pullataikina.html

Gluteenittomat, maidottomat ja munattomat porkkanamuffinssit, n. 15 kpl



2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
5 dl luontaisesti gluteenittomia jauhoja
2 dl gluteenitonta riisimaitoa (esim. Alpro Rice)
2,5 dl porkkanaraastetta (= 2–3 isoa porkkanaa)
1 dl öljyä

Kuorrute
75 g maidotonta margariinia
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(tarvittaessa vähän vettä)
koristeluun nonparelleja

Sekoita porkkanaraaste, riisimaito ja öljy keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan varovasti nostellen. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15-20 min. Anna muffinssien jäähtyä. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään, levitä muffinssien päälle ja koristele haluamallasi tavalla.